Klassiska bilar lyfts på plats med lyftbord!

Med ett saxlyftbord kunde Bilpunktens klassiska bilar lyftas upp i den nybyggda utställningshallen.
Hos Bilpunkten i Nyköping, som säljer både nya och begagnade bilar, finns ett stort intresse för klassiska bilar, i synnerhet tyska bilmärken. För att ge kunderna en möjlighet att i lugn och ro gå runt och njuta av skönheterna byggdes nyligen en ny övervåning där veteranbilarna nu står och glänser.
– Vi ville skapa en avslappnad atmosfär, ett slags vardagsrum med bara några få bilar som man kan utforska utan brådska, säger ägaren Magnus Redlig.

Det stora utmaningen var förstås att få upp bilarna på övervåningen. Magnus Redlig kontaktade JJ Gruppen för en expertbedömning.
– JJ Gruppens design fick verkligen vår dröm att gå i uppfyllelse, minns Magnus Redlig.

En lösning för att flytta bilar mellan våningsplan är ramper. Men enligt projektledaren Jan Johansson finns det flera nackdelar. Inte minst tar de stort utrymme både på markplanet som på övre våningen och det är även dyrt och tidskrävande att bygga dem.
Det JJ Gruppen i stället rekommenderade var en lyftbordslösning med VPG, tidigare Marco, som tillverkare.
– Vi har arbetat med dem under många år och vet att vi alltid kan lita på deras lyftbord. De är en erfaren och beprövad lyftbordsleverantör, säger Jan Johansson.

Slutprodukten blev ett sax-lyftbord i ett elegant designat schakt som på ett bra sätt kompletterar den höga kvalitén i bilstallet.
– Vi har bara sex bilar på dessa 250 kvadratmeter. Vårt fokus för denna verksamhet ligger helt på entusiasternas intresse, inte volymförsäljningen. Trots detta har vi nyligen sålt en ’75 BMW 3.0 CSI, en ’71 VW Cab och en ’85 Mercedes 500SEC – och alla är skönheter, påpekar Magnus Redlig, som även gladdes åt modellnamnet på lyftbordet:
– Som stor BMW-beundrare roades jag av att modellen är VPG:s… M5