ABURemote styr på NT Smidesteknik

NT Smidesteknik tillverkar allt inom smide. Grovt såväl som klent och i aluminium såväl som rostfritt. Företaget, som huserar i Nimbus gamla lokaler vid marinan i Järfälla, servar huvudsakligen kunder i regionen.

Det är full fart i företagets lokaler och de 21 anställda har definitivt märkt av det uppsving som präglat branschen de senaste åren.
– Vi ligger väldigt fint här vid marinan, men har så mycket att göra att vi i princip aldrig hinner sitta ute och njuta av miljön, berättar Thomas Virtanen, vd på företaget.
NT Smidesteknik tillverkar både primärsmide såsom bärande konstruktioner samt sekundärsmide som till exempel trappräcken. Ungefär 70 % av verksamheten utgörs av stommar samt så kallade avväxlingar, det vill säga avlastningar vid rivning av bärande partier. Servicearbeten utgör en stor del av den resterande verksamheten.
– Det kan exempelvis handla om fastigheter med inbrottsskador på dörrar och fönsterpartier, men mest handlar det helt enkelt om att saker går sönder. Vi utför även service, underhåll och reparationer på SJ:s spårbundna fordon för EuroMaint Rails räkning, säger Thomas Virtanen.

ABUS från JJ Gruppen
NT Smidesteknik hade en ABUS-kran som de var väldigt nöjda med i sin gamla lokal, som de lämnade när de flyttade 2010. Företaget har hittills köpt sammanlagt två stycken 3,2-tons ELV-traverser med tillhörande ABURemote plus serviceavtal. JJ Gruppen gjorde beräkningarna och ritningarna för traversbanorna medan NT Smidesteknik gjorde stålet och monterade kranbanorna själva.
– Det har inte handlat om några speciella affärer, men NT Smidesteknik är en återkommande och nöjd kund. Så nöjd att de rekommenderade oss till Stålis AB, dit vid sedermera sålde en 5-tonstravers, säger Conny Sköldmark, ansvarig säljare på Lyftsystem KAMAB.
–  Vi valde ABUS för att det är ett välkänt märke och för att vi vill jobba med etablerade aktörer. Anledningen till att vi valde JJ Gruppen är lite densamma, plus att vi vill ha en leverantör hyfsat nära oss för att de ska kunna hjälpa till med service och underhåll utan att behöva åka genom halva landet. Det har hittills inte varit några större problem med utrustningen, förutom att vi råkade köra över en ABURemote med en av våra truckar, avslutar Thomas Virtanen med glimten i ögat.