ABUS-traverser till JOAB

JOAB utvecklar, tillverkar och säljer liftdumpers, lastväxlare och sopbilar. När den nya produktionshallen i Stora Holm på Hisingen skulle förses med lyftutrustning, valde man ABUS och JJ Gruppen som leverantör.

– Vi tillverkar lastbilspåbyggnader till alla på marknaden förekommande märken. På fabriken i Mellerud arbetar 65–70 man med att producera påbyggnaderna, vilka sedan transporteras till Östergärde eller Stora Holm för slutmontage, berättar Jan Olsson, grundare och ägare, och fortsätter:
– Vi har den modernaste fabriken i Skandinavien, och förmodligen hela Europa. I den nya fabrikshallen här i Stora Holm på Hisingen tar vi in två bilar per dag, i var sin produktionslina, och gör dem klara på fem dagar, från måndag till fredag. Det betyder att vi har en produktionstakt på två bilar per dag. Men med den högkonjunktur vi just nu upplever, den största i vår historia, hade vi behövt ha ännu större kapacitet.

Leveransen
JOAB är en ny kund till JJ Gruppen och man har sedan tidigare ett 20-tal traverser av ett annat fabrikat.
– Vi levererade tre 6,3-tons-traverser och två 2-tonnare samt lintelfrar och radiostyrningar till den nya fabrikshallen, som ligger några kilometer från den befintliga, för cirka ett halvår sedan, säger Johan Tholinsson, säljare och ansvarig för specialprojekt på JJ Gruppen.
– Vi var väldigt nöjda med JJ Gruppens leverans redan från dag ett. Vi förväntade oss hög kvalitet och vi fick hög kvalitet. Allt har fungerat oerhört bra. Dessutom har vi skrivit ett serviceavtal med JJ Gruppen för samtliga traverser. En av de saker som vi uppskattade med avtalet är att vi inte behövde binda upp oss för en bestämd tidsperiod, avslutar Jan Olsson.