Bråda tider i Brålanda

Tre mil norr om Vänersborg, vid Vänerns sydvästra hörn, ligger Brålanda Industri AB, där man sysslar med mekanisk legotillverkning och stålkonstruktion. Kunderna verkar inom områden som bygg, tunga fordon och offshore.

Den senaste leveransen till Brålanda omfattade tre stycken lättraverser på 250 kg och en på 500 kg med ABUS nya skenor. Lättraverserna, som sitter på 39 meter långa kranbanor, har en spännvidd på 6,6, meter och en totallängd på sju meter.
Leif Broberg, vd för företaget, är en gammal kund som beställde den första traversen, som var på 3,2 ton, redan 1996. De har köpt både svängkranar och flera skensystem av oss, berättar Dan Forsell, ansvarig försäljningsingenjör på JJ Gruppen.

Full fart i verkstaden
Det är bra fart på marknaden och Brålanda Industri AB har nästintill fulltecknade orderböcker.
Den här gången ringde Leif med andan i halsen och behövde snabb leverans av fyra lättraverser till den nya tillbyggnaden av verkstaden. Projektering gjorde jag på plats tillsammans med kunden och montagearbetet utförde de själva, minns Dan.
Traverserna är inkörda och i full drift, berättar Leif Boberg, vd för kundföretaget, och fortsätter:
- Vi är nöjda med den senaste leveransen, liksom den service vi får via vårt serviceavtal med JJ Gruppen /LyftSupport i Trollhättan. Han är rätt duktig den där Dan Forsell, överingenjören, avslutar Leif Broberg med glimten i ögat.