Meccom i Klippan väljer ABUS. Igen.

I Klippan, tre mil öster om Helsingborg, ligger Meccom som levererar service, legotillverkade komponenter & maskiner samt ingenjörstjänster som konstruktionsritningar, beräkningar och CAD-design till den sydsvenska industrin. Man har sammanlagt 12 traverser, alla från ABUS.

JJ Gruppens enhet LB TeknikLyft i Kristianstad har precis utrustat deras nybyggda, 5000 kvm stora, hall med fyra stycken ELV 2x3,2-tonstraverser med en spännvidd på 15 meter.
I den nya hallen kommer man bland annat att tillverka utrustning för vattenrening samt industrirör och mekanisk utrustning för produktion av ånga och hetvatten i pannanläggningar.
– Alla här är jättenöjda med JJ Gruppens arbete. Killarna är trevliga och ställde dessutom upp och jobbade övertid för att vi skulle kunna ha vår julfest i den nya hallen, berättar Bengt Thomasson, vd på företaget.  

Långvarigt samarbete
Meccom har sedan starten för 15 år sedan vuxit till ett välrenommerat företag med 85 ingenjörer och konstruktörer plus ett antal dotterbolag. Man räknar med att vara helt klara med inredningen av den nya hallen om ett år, eftersom produktionen måste hållas igång under tiden.
– Vi har utrustat deras lokaler i takt med att verksamheten ökat. Den senaste affären utformades som ett leasingavtal och Meccom har ett serviceavtal som innebär att vi servar samtliga traverser, säger Bo Larsson, ansvarig säljare, och avslutar:
– Vi har byggt upp ett gott samarbete med Meccom under åren.