Nystart för Ståldepån

Två nya ABUS-traverser med tillhörande kranbanor och just inflyttade i nya lokaler – framtiden ser åter ljus ut för Ståldepån. Men så var inte fallet den 7 juni 2011, när de gamla lokalerna förstördes i en brand.

Ronnie Näslund, vvd på Ståldepån, minns fortfarande den olycksaliga dagen i juni:
- Jag och vd Per Norén var på väg ut på uppdrag, när våra grannar ringde och sa att det brann hos oss. Vi vände genast tillbaka och såg en svart rökpelare stiga mot skyn.
- Lagret brann ned helt och vi tvangs skrota 1000 ton material.

Business as usual
Som tur var, så var IT-funktionen utlagd på entreprenad hos ITS Nordic och kunde därför snabbt startas om på en tillfällig hub. Även telefonerna kunde kopplas om och verksamheten kunde därför fortsätta nästan utan att kunderna påverkades. Till Ståldepåns kunder hör mekaniska verkstäder, plåtslagerier, smidesverkstäder och byggmästare i Stockholmsområdet.

Nya lokaler
Nu har Ståldepån flyttat in i Tibnors gamla lokaler som ligger mindre än 200 meter från fastigheten som brann. Där har JJ Gruppen/Lyftsystem KAMAB med hjälp av sin smed Remi Industriservice byggt två stycken 53 meter långa kranbanor. På den ena banan monterade man en 1,6-tonstravers och på den andra en 5-tonstravers, båda med en spännvidd på 14 meter.
- Jobbet, som utfördes under veckorna 19–21, gick väldigt smidigt. Och stålet, det köpte vi givetvis av Ståldepån, säger Magnus Lindén, projektledare och säljare på Lyftsystem KAMAB.

Starkare än någonsin
Nu, ett år efter branden, är Ståldepån tillbaka starkare än någonsin. – Installationen gick över förväntan och jag är jättenöjd, berättar Ronnie Näslund, och avslutar:
- Det ser ljust ut inför hösten. Ståldepån har dessutom ingått ett serviceavtal med Lyftsystem KAMAB för att säkerställa att den fortsatta driften sker utan problem.