Traverser till Formtekniks nyrenoverade lokaler

Formteknik Verktygs AB växer så det knakar. För att bereda plats för expansionen, och underlätta rekryteringen av kompetent personal, flyttade man därför från Unnaryd till en dubbelt så stor lokal i Anderstorp.

Formteknik tillverkar verktyg för formsprutning av högvolymprodukter i plast. Man har inriktat sig på medicintekniska produkter, korkar & kapsyler samt tunnväggiga förpackningar. 90 procent av det man producerar går på export till kunder i hela världen, inklusive Kina. Renoveringen tog ett år och nu är den 4 800 kvm stora lokalen utrustad med tre splitternya ABUS-traverser.

Dubblerad omsättning
Formteknik Verktygs AB har ökat sin omsättning från 100 miljoner kronor till 200 miljoner på tre år.
– Vi har fantastiskt kompetenta och lojala medarbetare, men behöver bli fler. Vi har goda expansionsmöjligheter här i vår nya lokal och hoppas att flytten till Anderstorp ska öka rekryteringsmöjligheterna.

Därför valde man ABUS
– Vi valde ABUS för att vi hört idel bra lovord om dem, deras produkter och service. När vi kontaktade JJ Gruppen fick vi bra kontakt och ett proffsigt bemötande.
Kraninstallationen gjordes under en vecka i januari och allt funkade som det skulle. Jag har inget negativt att säga om JJ Gruppen, tvärtom, Jörgen Kilian har gjort ett mycket bra och professionellt arbete, avslutar Leif Fänegård.
Jörgen Kilian, försäljningsingenjör på LB Lyftteknik i Kristianstad fyller i:
– Formteknik har gjort ett jättefint jobb med renoveringen av sin fastighet så det var viktigt för oss att leverera en praktisk och driftsäker utrustning med fin finish, vilket krävde noggrannhet med detaljerna från vår sida.