Två nya traverser till Benders

När Benders, som tillverkar taktegel och markbeläggningar för såväl privat som offentlig miljö, bestämde sig för att byta två uttjänta traverser, valde man ABUS från JJ Gruppen. Arbetet, som hade planerats till semestern, flyttades fram till helgen vecka 41 2016. Det innebar höga krav på planering och logistik.

Det går bra för Benders just nu. Så bra att man moderniserar och uppgraderar sin maskinpark. När fabriken i Strängnäs behövde byta två gamla traverser mot två nya, fick JJ Gruppens enhet Lyftsystem KAMAB i uppdrag att leverera två stycken 12,5-tons ABUS ZLK-traverser med telfertrallor, dubbla kabelvindor och fjärrkontroller från Åkerströms Björbo AB.
- Traversbytet blev lite ”struligt” eftersom arbetet blev senarelagt och därför fick genomföras under en helg. Det blev många timmar, men JJ Gruppen fixade jobbet, säger Conny Andersson, underhållschef på Strängnäsfabriken.
- Vi gör allt för att kunderna inte ska behöva bryta produktionen i onödan och med hjälp av tre montörer, två mobilkranförare och en lyftledare gick det vägen, säger Conny Sköldmark, sälj-are av traverser & lätta lyft på KAMAB.

Ökar kapaciteten
Benders har gått upp i kranstorlekar för att få bättre marginaler i sin verksamhet. Hittills har man bytt två traverser med option på ytterligare fler med samma kapacitet. Man planerar att skaffa ytterligare fyra traverser: två 16-tonnare och två 10-tonnare, som möjligen kan bli två 20-tonnare.
- Vi tog in många offerter och valde ABUS från JJ Gruppen eftersom de hade det konkurrenskraftigaste erbjudandet. Vi ville dessutom ha kontaktorstyrda traverser och en av ABUS fördelar är att man kan välja ett lite enklare styrsystem om man så önskar, fortsätter Conny Andersson, och avslutar:
- Jag är absolut nöjd med ABUS ochJJ Gruppen. Vi har haft ABUS-kranar sedan 2007 och aldrig haft några problem med dem.